Jatke -konserni ratkaisi tiedon palauttamisen ongelmat varmuuskopiointijärjestelmällä

Jatke on rakennuskonserni, jonka osaamista ovat asuntotuotanto, saneeraus, toimitilarakentaminen ja kiinteistökehitys. Yritys palvelee niin rakennuttajia, kiinteistösijoittajia, taloyhtiöitä kuin asunnon ostajiakin. Toimipisteitä on 8 ja konserni on voimakkaassa kasvussa.

Jatke konserin logo

www.jatke.fi

Lähtötilanne

Asiakkaalla oli ennen hyvin hajanainen it-infra: Palasia siellä sun täällä eikä vakiintunutta toimintamallia. Data Groupin myyjällä oli kontakti yritykseen ja hän ehdotti, että he ulkoistaisivat it-puolen. Tämä mahdollistaisi yrityksen kovan kasvun. Jatke teki päätöksen lähteä yhteistyöhön, jonka jälkeen kaikki ratkaisuehdotukset tulevat DG:n puolesta.

Ratkaisu

Varmuuskopioinnin osalta asiakkaan aikaisemmalla järjestelmällä haasteena oli palauttaminen. Yrityksessä on noin 370 ihmistä töissä, joista koneellisia yli 200. Siellä siis sattuu usein tilanteita, jossa tiedosto tuhoutuu tai sen päälle tallennetaan.

Vanha tapa palauttaa oli työläs, aikaa vievä ja versiohistoria puutteellinen. Toimiva vaihtoehto oli Storage IT:n ”online backup” eli varmuuskopiointi pk-yrityksille.

Hyödyt

Asiakastapauksen varmistettavan datan määrä oli niin iso, ettei tämä ollut tyypillinen ratkaisu. Online-ominaisuus oli asiakkaan kannalta kuitenkin todella tärkeä, joten tapaus käytiin Storage IT:n kanssa läpi erikseen ja hinnoiteltiin tapauskohtaisesti. Jatkeen hyväksyttyä ehdotuksen oli käyttöönotto helppoa ja nopeaa.

Varmuuskopiointiratkaisu on vastannut erittäin hyvin ongelmaan ja on kovassa käytössä. Asiakas on tyytyväinen kun tiedot saadaan äärimmäisen nopeasti palautettua ja koska teknologia on ”online”, saadaan versiohistoriasta juuri oikea versio.

Case study (.pdf)

Jälleenmyyjä / toimittajakumppani: Data Group Kotka / Kouvola

Data Group Kotka ja Data Group Kouvola ovat Kymenlaakson alueella toimivia tieto- ja toimistotekniikan laite- sekä palvelutoimittajia. Yritykset tarjoavat asiakkaille laadukkaita, toimintaa tukevia palveluratkaisuja ja tuotteita kilpailukykyiseen hintaan.

www.kotka.datagroup.fi