Comgate siirsi ohjelmistot vanhoilta fyysisiltä palvelimilta moderniin EASY Pilvipalvelimeen


”Jos vertaa lähtökohtaa, niin parempi on tilanne nyt ja työtä on helpottanut, kun ei tarvitse huolehtia fyysistä palvelimista. Resursseja on siis vapauttanut muihin tuottaviin hommiin.”

Matti Kuokkanen
IT-vastaava
Comgate Oy
puh. 0500 873241
www.comgate.fi

 

Lähtötilanne

Comgate Oy on suomalainen matkailualan tietojärjestelmiin keskittynyt täyden palvelun IT-talo, jolta saa kaikki matkailualan varausratkaisut 30 vuoden kokemuksella. Yrityksen toimittamat Winres-varausjärjestelmät ja verkkokaupat tarjotaan asiakkaille pilvipalveluina Comgaten palvelinympäristössä. Comgaten varausratkaisuja käyttää valtaosa suomalaisista matkatoimistoista.

Yrityksellä oli iso joukko fyysisiä palvelimia ja niiden vanhentuessa haluttiin siirtyä kustannustehokkaampaan ratkaisuun. Kaikkien palvelimien päivittäminen olisi ollut kertainvestointina suuri kuluerä, joten kuukausimaksullinen palvelu vaikutti hyvältä vaihtoehdolta.

Koska fyysisillä palvelimilla pienen ympäristön mitoitus on osuttava kohdalleen, oli tärkeänä puolena myös ratkaisun muunneltavuus ja skaalautuvuus. Tämä on helppo toteuttaa, kun kerralla ei tarvitse ostaa koko ympäristöä.

Ongelmien ratkaisu ja palvelun hyödyt

EASY Pilvi -pilvipalvelut

Comgaten palvelimet virtualisoitiin Storage IT:n tarjoamaan pilvipalveluun, koska palvelu oli tiettävästi kustannustehokas ja yritys ennestään tuttu. Storage IT ja Comgate suunnittelivat ympäristön yhdessä, jonka jälkeen toimituksen speksit olivat kasassa.

EASY Pilvipalvelin on vastannut hyvin tarpeeseen ja suorituskykyyn. Asiakkaiden siirto uuteen ympäristöön tapahtui nopeasti. Lisäksi palvelimien skaalaus kuorman lisääntyessä on ollut helppoa. Kapasiteettien laajennukset onnistuvat lennossa, jolloin asiakkaille ei tarvitse ilmoittaa käyttökatkoista, parantaen palvelun laatua sekä saatavuutta. Myös kahdennettu konesali on todella arvokas lisähyöty ja tuo turvaa datan ollessa varmuuskopioituna toisessa fyysisessä sijainnissa.

EASY Pilvipalvelimella saavutettiin ympäristöön lisää suorituskykyä ja skaalautuvuutta,
sekä mielenrauhaa koko yrityksen henkilökunnalle, kun vastuu on toimittajalla.

”Jos vertaa lähtökohtaa, niin parempi on tilanne nyt ja työtä on helpottanut, kun ei tarvitse huolehtia fyysistä palvelimista. Resursseja on siis vapauttanut muihin tuottaviin hommiin.” kertoo Matti Kuokkanen, joka toimii Comgaten IT-vastaavana.

EASY Pilvi

Lataa tästä EASY Pilvipalvelin Comgate Case study (.pdf)