Tavoitteena turvallisuus

EASY Varma Varmuuskopiointiratkaisut

Tutkimusten mukaan 60% pahimman vahingon kokeneista yrityksistä, eli niistä jotka menettivät kriittiset tiedot lopullisesti, säilyi hengissä keskiarvoisesti vain kuusi kuukautta. Siis kuusi kuukautta ja sitten liiketoiminnan ajo alas.


Tietojen menettäminen vahingoittaa yrityksesi liiketoimintaa

Yritysten tallentama informaatio on yhä tärkeämpi osa liiketoimintaa. Monen yrityksen tärkein omaisuus on yrityksen tietokoneille tallennettu tieto. Yllävät tilanteet kuten tulipalot, vesivahingot, varkaudet, toimintahäiriöt, käyttövirheet tai virukset ovat arkipäivää ja voivat aiheuttaa yrityksen liiketoiminnalle suuria, joskus jopa korvaamattomia menetyksiä. Jos tiedot asiakkaista, laskutuksista ja vaikkapa aikatauluista katoaisivat lopullisesti, kuinka paljon kassasi olisi varaa pyörittää halvaantunutta liiketoimintaa?

Periaatteessa tietojen varmistaminen voidaan rinnastaa vakuutukseen, jolla yritys vakuuttaa tulevaisuutensa onnettomuuden varalle. Ja mahdollisen onnettomuuden sattuessa yritys selviää tilanteesta ilman kohtuuttomia menetyksiä.

Automaattinen varmuuskopiointi on halpa vakuutus liiketoiminnalle

  • Alhaisemmat kustannukset kuin millään muulla vakuutuksella
  • Vakuutusyhtiöt eivät normaalisti korvaa menetettyjä tiedostoja
  • Menetettyjä tietoja ei saa takaisin, vaikka uuden kaluston saa rahalla
  • Erilaiset yllättävät tapahtumat kuten tulipalot, vesivahingot, varkaudet, toimintahäiriöt, käyttövirheet tai virukset voivat aiheuttaa yritykselle suuria, joskus jopa korvaamattomia vahinkoja
  • Varmistamalla yrityksesi tiedot vakuutat tulevaisuutesi liiketoiminnan

Four fingers: varmuuskopioinnin neljä tärkeää kysymystä

Vastaa Kyllä tai Ei seuraavaan neljään kysymykseen:

  1. Tehdäänkö yrityksessänne varmuuskopiot joka päivä?
  2. Tallennetaanko varmuuskopiot ulkoiselle medialle kuten nauhakasetille tai cd:lle?
  3. Säilytetäänkö varmuuskopiomediaa yrityksenne ulkopuolella tai vähintään paloturvallisessa kassakaapissa?
  4. Tarkastetaanko varmuuskopioiden onnistuminen säännöllisesti vähintään kuukauden välein?

Mikäli vastasit yhteenkin kysymykseen kieltävästi, on riski yrityksen liiketoiminnalle todellinen ja ongelma kannattaa hoitaa pois päiväjärjestyksestä. Automaattinen varmuuskopiointi turvaa yrityksesi tiedot vaivattomasti ja kustannustehokkaasti sekä ratkaisee kaikki neljä Four fingers -kysymystä.

Varmuuskopioinnin tilanne suomalaisissa pk-yrityksissä

Tutkimustemme mukaan jopa 90% suomalaisista yrityksistä ei ole suojannut tietojaan katastrofin varalta. Monessa yrityksessä, todennäköisesti suuremmassa osassa, toteutetaan kyllä varmuuskopiointia, mutta väärillä ratkaisuilla tai puutteellisilla rutiineilla. Todennäköisesti monessa yrityksessä ei olla tietoisia siitä että katastrofin tullen tiedot voidaan oikeasti menettää.

Ohjeita yrityksen varmuuskopioinnin toteuttamiselle:

Ensinnäkin - unohda kaikki kotikäyttöiset ratkaisut, kuten muistitikut tai ulkoiset kovalevyt tai tiedostojen kopioinnin vastapäisen pöydän tietokoneen kovalevylle – ne ovat jopa vaarallisia ja eivät varsinkaan suojaa katastrofeilta.

Myöskään palvelin jossa on raid 1,2,3, jne ei ole varmuuskopiointiratkaisu, vaikka joku vastuuton myyjä näin väittäisikin - raidit eivät suojaa tulipaloilta tai varkauksilta. Tämän lisäksi kovalevyt tehdään nykyään niin hienostuneella tekniikalla, että ne hajoavatkin melkein kellon tarkkuudella takuuajan päätyttyä, ja tietysti huonolla tuurilla yhtä aikaa. Eli unohda tämäkin.

Entä sitten nauhat? Nauhojen suurin ongelma on se, että niille pitää tehdä säännöllisesti testipalautuksia, jotta voidaan olla varmoja, että ne ovat vielä hengissä. Tutkimusten mukaan yli kolmannes nauhoja käyttävistä yrityksistä jättää nämä testit tekemättä. Minun veikkaukseni on, että suurin osa.  Todennäköisesti juuri tästä syystä jopa 70% nauhapalautuksista epäonnistuu, kuten Gartner raportoi.

Varmimpaan ratkaisuun päästään kun koko varmuuskopiointi prosessi automatisoidaan, eli varmuuskopiointi, varmuuskopiointiaineistojen tallennus yrityksen ulkopuolelle ja näiden tapahtumien valvonta. Tähän kun vielä lisätään ammattitaito ja ammattilaiset, jotka valvovat ja ylläpitävät kokonaisuutta, voit alkaa luottamaan siihen, että tietosi ovat oikeasti tallessa.