Storage IT: Tietojenhallinta vaatii asiantuntemusta

Sampo Seppänen: Ohjelmointitarpeet kasvavat.

Tietojen hallinta on palvelu, jota jokainen yritys tarvitsee. Millaista olisikaan aloittaa aamulla työnsä, jos vaikkapa sähköpostit, asiakasrekisteri ja tilitiedot olisivat haihtuneet bitteinä avaruuteen? Storage IT Oy tarjoaa varmuuskopiointi- ja pilvipalveluiden lisäksi toiminnanohjaukseen liittyviä ratkaisuja ja palveluita.

– Meillä on ollut tasaista kasvua koko ajan, toteaa asiantuntija Timo Luttinen Storage IT:n Kemijärven toimipisteestä. Kaupunki onnistui houkuttelemaan paikkakunnalle uusia yrityksiä vuonna 2005, joten Luttisen lisäksi yrityksessä on työskennellyt alusta asti myös asiantuntija Timo Pernu.
– Tällä hetkellä esimerkiksi kehitämme interaktiivista huoltotöiden hallintaa, jonka avulla tekijä pystyy merkitsemään töiden aloitus- ja lopetusajankohdat, jolloin tiedetään heti, että työ on tehty, Pernu selvittää.

Uusia mahdollisuuksia yritykselle tuovat myös Lapin ely-keskuksen hankkeet, sillä toimitusjohtaja Sampo Seppäsen mukaan tarpeet ohjelmointipuolella kasvavat lähitulevaisuudessa.
– Tavoitteena on, että saamme enemmän porukkaa töihin, hän kertoo ja lisää, että pohdinnassa on koulutusohjelman laatiminen.

Yhteensä yrityksellä on 15 työntekijää  ja lisäksi alihankkijoita. Pääpaikka sijaitsee Vantaalla, ja asiakkaat eri puolilla maata, sillä välimatka lyhenee netin avulla olemattomiin. Asiakkaina Storage IT:llä on noin 2 000 suomalaista yritystä, joista suurin osa on jälleenmyyjien asiakkaita, joille yritys tuottaa tiedonhallintapalveluita.

Storage IT:n Lapin työntekijätStorage IT Oy:n työntekijät Timo Pernu (vas.), Timo Luttinen ja Pentti Ahola muuttivat syksyllä uusiin tiloihin Heralammen yritystalossa. Sijainti on heidän mukaansa erinomainen, sillä eri puolella maata olevien asiakkaiden kanssa käydään neuvotteluja pääasiassa sähköisesti.

Tästä pääset artikkelin PDF-versioon