Jäätynyt tie

Muista aina yrityksessä: Monta vaaraa ompi eessä!

Siksi valpas varautuminen, se on tuki verraton!

Kuten vanha lastenlaulu muistuttaa liikenteen vaaroista, olisi yritysten syytä muistaa myös omien tietojen turvallisuuden varmistaminen.

Autoissakin monet ominaisuudet pyrkivät estämään onnettomuuksien sattumista ja auttavat vahinkojen minimoimisessa. Kuten ABS-jarrut, turvavyöt, talvirenkaat ja turvaväli autoissa, niin myös varmuuskopiointi on olennainen osa organisaatioiden riskien hallintaa. Varmuuskopioinnin hoitaminen ja ylläpito tulee halvemmaksi kuin vahinkojen korvaaminen tietojen menetystapauksissa.

Vaikka vahinko sattuisinkin, ei hätä ole suuri sillä palautusajat nykyaikaisissa varmistusteknologioissa ovat minimaaliset. RPO ja RTO voidaan määritellä hyvinkin tarkasti vastaamaan yrityksen tarpeita. Näistä ei tulisi tinkiä! Näin esimerkiksi tulipalon sattuessa ei muutaman minuutin keskeytykset halvaannuta yrityksesi toimintaa.

  • RPO (Recovery Point Objective) määrittelee, kuinka pitkältä ajalta korkeintaan tietoa saa ongelmatilanteen sattuessa hävitä, eli kuinka paljon esimerkiksi tietoa joudutaan syöttämään manuaalisesti uudelleen.
  • RTO (Recovery Time Objective) määrittelee, missä ajassa toipumisen tulee tapahtua RPO:n määrittämään tilanteeseen, eli kuinka kauan järjestelmät saavat korkeintaan olla pois käytöstä.

Automaattinen varmuuskopiointi on halpa vakuutus liiketoiminnalle

Periaatteessa tietojen varmistaminen voidaan rinnastaa auton vakuutukseen: Näin yritys vakuuttaa tulevaisuutensa onnettomuuden varalle. Kuten liikenteessäkin, myös organisaatioilla on mahdollisuus kohdata onnettomuus ja selvitä siitä ilman kohtuuttomia menetyksiä.

  • Varmuuskopioinnilla on alhaisemmat kustannukset kuin useilla vakuutuksilla.
  • Menetettyjä tietoja ei saa takaisin, vaikka uuden kaluston saa rahalla.
  • Erilaiset ja yllättävät tapahtumat kuten tulipalot, vesivahingot, varkaudet, toimintahäiriöt, käyttövirheet tai virukset voivat aiheuttaa yritykselle joskus jopa korvaamattomia vahinkoja.
  • Varmistamalla yrityksesi tiedot varmistat samalla tulevaisuutesi liiketoiminnan.

Asiantuntijuutta vuosien kokemuksella

Storage IT perustettiin vuonna 2005 ja on vuosien ajan toteuttanut satoja varmuuskopiointiratkaisuja. Näiden vuosien kokemuksella tiedämme hyvin tarkasti minkälaiset ratkaisut sopivat mihinkin tarpeeseen. Tunnemme miten ja millä tekniikoilla yrityksen varmuuskopiointihaasteet kannattaa ratkaista.

Varmuuskopiointiratkaisut kaikkiin tarpeisiin